30 oktober 2011
13:10

Göteborgs IBK

Referat: Härryda IF - Göteborgs IBK

Omgång 5 och match mot Göteborgs IBK. Härryda var inne i en liten formsvacka och hade tre matcher utan vinst. Givetvis var vi enormt taggade inför matchen då vi ville komma in på vinnarspåret igen.

Matchstarten dröjde något då vi inte hade bemanning i sekretariatet, men så småningom kunde domarduon blåsa igång matchen. Härryda fick en smakstart då lagets "piggaste" gubbe, Jide, gjorde mål redan efter 21 sekunder. 2-0 följde strax därefter. Det kändes som att det skulle bli en lätt match som vi kunde vinna komfortabelt med några måls marginal. Men Göteborg ville annorlunda och hade kvitterat ett par minuter senare. Efter första perioden så stod det 5-4 och målchanser hade haglat åt båda hållen. Offensivt spelade vi bra men det defensiva spelet lämnade lite att önska. Det skärptes dock lite till andra perioden för när den var slut så stod det 9-6 och återigen så kändes det som vi hade kontroll på matchen. Men snabba mål från Göteborg gjorde matchen spännande igen och den blev onödigt spännande i slutet när motståndarna reducerade till 10-9 med cirka två minuter kvar av matchen. Vi lyckades hålla undan och tog en skön och efterlängtad seger.

Värt att nämna: Mattias Palmquist gjorde fyra mål och två assist, nytt rekord i Härryda. Gabbe gjorde fyra assist, också det nytt rekord. Jide drog till med ett hattrick. Berggren gjorde två mål och sist och minst så gjorde David ett mål.